Toernooien van G.S.S.V. Donar 1881

Omdat de schermsport in Nederland geen competitie heeft zoals bijvooorbeeld voetbal, spelen toernooien in de schermsport een dominante rol. Door het hele land worden gedurende het hele jaar toernooien georganiseerd. Donar is vaak vertegenwoordigd op schermtoernooien.

Donar organiseert zelf ook toernooien!

schermen bij RST

Het Internationale Donartoernooi

Eén van de grootste schermtoernooien van Nederland is het Internationaal Donartoernooi. Hier komen jaarlijks circa honderd schermers op af, waarbij ook vele buitenlandse clubs vertegenwoordigd zijn. Zo hadden wij in 2009 twintig schermers van het Venezolaanse leger op bezoek. Dit grote tweedaagse evenement wordt jaarlijks georganiseerd en er wordt op alle wapens geschermd.

In 2015 wordt het toernooi voor de 35ste keer georganiseerd en is daarmee naast één van de grootste, ook één van de oudste toernooien van Nederland. Het is een officieel KNAS-Cup toernooi en de uitslagen ervan zijn bepalend voor de Nederlandse ranglijst.

Een uitgebreide beschrijving van het komende Donartoernooi is te vinden in de convocatie.

Het Ranzig Studententoernooi

Het RST is een toernooi dat 's nachts wordt gehouden in een kroeg. Het is van oudsher vóór en dóór studenten. De geneugten van het schermen en een alcoholische versnapering worden hier gecombineerd. Het toernooi bestaat in feite uit twee toernooitjes. Naast het reguliere equipetoernooi wordt in het holst van de nacht het traditionele biersteken in ere gehouden! Het RST is daarmee een uniek schermevenement in Nederland.

De Clubkampioenschappen

Aan het einde van het jaar wordt er afgesloten met de clubkampioenschappen. Elk lid van de vereniging is hiervoor uitgenodigd. Naast de eer wordt er natuurlijk gestreden om de medailles en de felbegeerde wisselbokaal.