De training bij G.S.S.V. Donar 1881

Schermen leer je natuurlijk niet zomaar. Training is belangrijk! Een training bij Donar 1881 begint altijd met een goede warming-up, gevolgd door rek- en strekoefeningen onder leiding van de maître d’arms (schermleraar).

Vervolgens worden er klassikaal oefeningen gedaan om het voetenwerk te verbeteren. Het belang van goed voetenwerk kan niet genoeg benadrukt worden. Zonder een goede balans en het vermogen om snel de afstand tot de tegenstander te overbruggen of juist te vergroten is een gevecht al bij voorbaat verloren. De maître besteedt er daarom veel aandacht aan.

scherm partij

Naast het vrij sparren kun je tijdens de training ook een individuele les nemen van de maître, waarbij er extra aandacht aan techniek wordt gegeven.

Je kunt zo fanatiek trainen als je wilt, maar het is bij ons ook altijd erg gezellig. Een partijtje verliezen is dan ook helemaal niet erg, sterker nog, daar leer je juist van.

Trainingstijden

Onze trainingen zijn niet opgesplitst op niveau, dit komt doordat onze maître individueel les kan geven of aan een deel van de groep. Wij trainen op de volgende tijden in het ACLO sportcentrum (Blauwborgje 16), zaal 4:

  • Dinsdag 21:00 - 23:00;
  • Donderdag 20:30 - 22:30.
Klik hier om een keer mee te trainen!